"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністром фінасів США став мультимільйонер Мнучін

Вівторок, 14 лютого 2017, 09:28

Президент США Дональд Трамп назвав нового керівника американського міністерства фінансів Стівена Мнучіна фінансової легендою, а також запевнив громадян США, що з ним у країни не буде проблем.

Про це пише ТАСС.

Таким чином він охарактеризував Мнучіна на офіційній церемонії приведення його до присяги, яка відбулася в понеділок у Білому домі.

"Американцям потрібно усвідомити, що з приходом Стівена фінансова система нашої країни дійсно опинилася в надійних руках", - сказав американський лідер.

Реклама:
 

"З ним у нас не буде ніяких проблем, повірте мені. Стівен - фінансова легенда з неймовірним послужним списком", - зізнався Трамп, додавши, що за всі роки, що він знає Мнучіна, той "перетворював на золото все, до чого торкався".

Мнучін в свою чергу подякував президенту за теплі слова, зізнавшись, що "поділяє економічні погляди і цілі (Трампа)", а також висловив готовність дотримуватися курсу, при якому "буде рости економіка, а американці отримають кращі економічні можливості".

Як відомо, Мнучін народився в заможній єврейській родині, закінчив Єльський університет, 17 років пропрацював в Goldman Sachs, доріс до віце-президента.

Потім керував різними фінансовими компаніями, в тому числі Dune Capital Managment, яка інвестувала в кіновиробництво. Мнучін - продюсер 35 фільмів, в їх числі "Божевільний Макс: дорога люті", "Загін самогубців" і "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості".

Статки 54-річного бізнесмена Forbes оцінює в 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!