Молдова обмежила імпорт м'яса птиці та яєць з України та ще кількох країн

Понеділок, 13 лютого 2017, 19:53

Молдова припинила імпорт домашньої птиці з тих регіонів Росії, України, Польщі, Румунії та Німеччини, в яких зафіксований пташиний грип.

Про це повідомив на прес-конференції заступник генерального директора Національного агентства з безпеки харчових продуктів Молдови Всеволод Стаматі, передає Newsmaker.

 "Близько 50% свійської птиці у Молдову — це імпорт з України, Росії, Німеччини, Польщі та Румунії, де були офіційно зафіксовані осередки вірусу. Згідно з міжнародними домовленостями ми призупинили імпорт з цих регіонів, але не з усієї країни. Так, після того як з'явилася інформація про пташиний грип в Дніпропетровську, ми призупинили імпорт з цієї області України до тих пір, поки не буде знято карантин", — розповів Стаматі.

За даними агентства, особливо небезпечний період настане пізніше, коли почнеться імпорт яєць для розведення птиці і курчат.

Реклама:

Випадки зараження пташиним грипом були виявлені в листопаді минулого року на півдні Російської Федерації, пізніше з'явилися повідомлення про зараження домашньої птиці в Угорщині та Індії. Загроза вірусу збережеться до весни цього року.

Раніше повідомлялося, що Україна та Єврокомісія домовилися про відновлення експорту продукції птахівництва українського виробництва до країн Євросоюзу. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: