"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на даних щодо бурових установок в США

Понеділок, 13 лютого 2017, 10:26

Світові ціни на нафту в понеділок демонструють негативну динаміку на статистиці американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes щодо збільшення кількості бурових установок в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.47 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,14% - до 56,61 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,19% - до 53,76 долара за барель.

Здешевленню нафти сприяє статистика від Baker Hughes щодо збільшення кількості бурових установок в США.

Реклама:

За даними компанії, за підсумками робочого тижня число бурових установок в країні виросло на 12 штук, або на 1,6%, до 741 одиниці, в тому числі нафтових - на 8 одиниць, або на 1,4%, до 591 штуки, кількість газодобувних установок збільшилася на 4 одиниці, або на 2,8%, до 149 штук. У річному вираженні число бурових в США виросло на 200 штук, або на 36,97%.

Крім того, аналітики агентства Рейтер відзначають, що раніше на ринку був присутній скептицизм з приводу дотримання угоди по скороченню видобутку "чорного золота" країнами ОПЕК. Однак, як повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), за перший місяць дії угоди ОПЕК виконала його на 90%. Рівень видобутку нафти ОПЕК в січні скоротився на 1 мільйон барелів на день, досягши 32,06 мільйона барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!