У Насірова заявили, що у скандальної хабарниці з Одеси "не було ніякого хабара"

Неділя, 12 лютого 2017, 17:33

Начальник управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет заявив, що не бачить правопорушень у роботі заступниці керівника Одеської митниці Лариси Ареф’євої, яку було затримано на хабарі у сумі $50 тисяч восени 2015 року. 

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші" проекта "Bihus info". 

За словами начальника управління внутрішньої безпеки ДФС, історія із затриманням на хабарі "не має підтверджень".

"Коли ми почали розбиратися, то ні підозри, ні грошей ніяких, ні мічених, наскільки мені відомо ніхто не вилучав, скільки я намагався отримати інформацію – мені не надавали", -  заявив Шеремет. 

Реклама:

Також він заявив, що справа з хабарем Ареф’євої не мала продовження, оскільки прокуратура не відкрила провадження і Ареф’єва не перебувала у розшуку. При цьому Шеремет зазначив, що внутрішня безпека ДФС не стала детально розбиратися у ситуації, бо провадження було не даного управління, а СБУ.

"Це не наше провадження було, а провадження СБУ... Ми розбирались, підозри їй ніякої ніхто не пред’являв", - зазначив Шеремет.

Раніше у коментарі "Слідство.інфо" у жовтні 2015 року глава ДФС Роман Насіров також заперечував інформацію про хабар Ареф’євої.  На офіційний запит щодо коментаря Ареф'євої ДФС порадила звертатися безпосередньо до неї, втім Ареф'єва не виявила бажання спілкуватися з журналістами.

Як відомо, Лариса Ареф'єва, яку було затримано на хабарі у сумі 50 тисяч доларів восени 2015 року,  втекла від правоохоронців; офіційно Одеська митниця повідомляла, що Ареф'єва на лікарняному. Тодішній керівник Одеської митниці Юлія Марушевська запевняла, що на митниці Ареф’єва не працює і їй невідомо, куди вона зникла. 

Згодом Ареф’єву було призначено начальником відділу митного аудиту Департаменту аудиту Державної фіскальної служби у Києві: цю посаду пані Ареф’єва вказала при заповненні декларації за 2015 рік.

Зникнувши з Одеси, Ареф’єва працювала заступницею начальника відділу організації митного контролю та оформлення Полтавської митниці ДФС, після чого її перевели до Києва, бо вона "успішно пройшла стажування" у Полтаві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!