Коболєв заявив про підозрілі операції в "Укртрансгазі" на 1,5 мільярда

П'ятниця, 10 лютого 2017, 20:16

Внутрішній аудит НАК "Нафтогаз України" виявив у системі дочірньої компанії - оператора газотранспортної системи "Укртраснгаз" підозрілі угоди за 2016 рік на суму 1,5 млрд гривень.

Про це повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв під час круглого столу, присвяченого питанню корпоративного управління державними компаніями, передає УНІАН.

"В 2015 році наша дочірня компанія ("Укртрансгаз" - Ред.) пройшла аудит. За його результатами аудитор виявив підозрілі операції приблизно на 500 млн гривень", - заявив Коболєв.

"Цей аудит став підставою для внутрішнього розслідування... Слід зазначити, що поки ми займалися переглядом статуту "Нафтогазу", за попередніми оцінками аудиторів, сума таких підозрілих трансакцій за 2016 рік збільшилася щонайменше втричі", - сказав він.

Реклама:

За словами Коболєва, такий самий аудит пройшла інша дочірня структура "Нафтогазу" – газовидобувна компанія "Укргазвидобування", за результатами якого не було виявлено підозрілих угод.

Як відомо, МЕРТ не повідомивши керівництво "Нафтогазу" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом".

Після цього розгорівся скандал: дії МЕРТ викликали занепокоєння керівництва "Нафтогазу" та Європейського банку реконструкції та розвитку.

19 вересня міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Пізніше, МЕРТ скасувало зміни до статуту НАК "Нафтогаз України", якими воно перебрало на себе функції з управління ПАТ "Укртрансгаз".

22 вересня Кабінет міністрів забрав у своє управління "Нафтогаз" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Раніше Коболев заявляв, що після повернення "Укртрансгазу" під контроль "Нафтогазу" його очільнику Ігорю Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!