Україна виграла позов на 37 мільйонів доларів щодо небезпечних відходів

Середа, 1 лютого 2017, 12:35

Окружний суд США Південного Округу міста Нью-Йорк ухвалив рішення на користь держави Україна у справі за позовом компанії "SI Group Consort LTD" на суму 36,8 млн дол.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Як зазначається, компанія "SI Group Consort LTD" подала позов проти України та Івано-Франківської ОДА з вимогою виконати на території США рішення Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення заборгованості за надання послуг зі збирання небезпечних відходів.

"Компанія вимагала повернути 36,8 млн дол. за рахунок коштів держави Україна розміщених у банках США, а також майна та коштів українських державних підприємств на території цієї країни", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Суд визнав, що держава Україна володіє суверенним імунітетом у даному провадженні та відхилив усі заявлені вимоги позивача.

Нагадаємо, мова йде про гучний спір між Компанією "SI Group Consort LTD" та Івано-Франківською ОДА щодо заборгованості за надання послуг зі збирання та утилізації небезпечних відходів гексахлорбензолу з території міста Калуша, який набув широкого розголосу у ЗМІ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: