Меткомбінат Ахметова в Маріуполі загасив половину домен через Авдіївку

Середа, 1 лютого 2017, 09:04

Через зупинку виробництва коксу на Авдіївському коксохімічному заводі маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча змушений був заглушити дві домни з чотирьох.

Про це у себе в Facebook повідомив гендиректор підприємства Юрій Зінченко, пише liga.net.

АКХЗ, де на пошкоджені ділянки електроліній через обстріли не можуть дістатися ремонтники, є єдиним постачальником коксу на ММК.

"АКХЗ в останню добу перебуває на межі через безперервні обстріли. Поставки коксу на комбінат Ілліча скоротилися, а сьогодні це наш єдиний постачальник коксу... Працюють тільки дві доменні печі з чотирьох", - повідомив керівник підприємства.

Реклама:

За словами Зінченка, основне завдання зараз - зберегти газотранспортну систему комбінату, від якої залежить робота всіх технологічних агрегатів.

"Запасів сировини у нас на 2,5 доби - цього вистачить для роботи двох печей на мінімальних параметрах. Тому поки тримаємося і сподіваємося на поліпшення ситуації в Авдіївці найближчим часом", - зазначив він.

АКХЗ і ММК ім. Ілліча входять до "Метінвесту", основними акціонерами якої є пов'язані з олігархами Рінатом Ахметовим і Вадимом Новинським фірми.

30 січня 2017 року внаслідок обстрілу бойовиками Авдіївки на місцевому коксохімічному заводі були перебиті всі гілки електропостачання, в результаті чого на підприємстві почалася часткова консервація, а місто опинилося на межі соціально-економічної катастрофи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!