НБУ планує купити до 100 мільйонів доларів на аукціоні

Четвер, 5 січня 2017, 12:32

Національний банк України 5 січня 2017 року, оголосив про проведення аукціону з купівлі іноземної валюти, обсягом до 100 мільйонів доларів.

Про це йдеться у коментарі директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка щодо ситуації на валютному ринку, передає прес-служба НБУ.

Цього тижня на міжбанківському валютному ринку спостерігається тимчасова надлишкова пропозиція  іноземної валюти, яка сформувався в результаті збігу новорічних вихідних днів в Україні з робочими днями у США та Європі.

Протягом цих днів валютна виручка, продовжувала надходити через кореспондентські рахунки українських банків в США та Європі і накопичувалася для продажу в перші післясвяткові робочі дні. Як наслідок, пропозиція валюти цього тижня переважає над попитом на неї.

Реклама:

У зв'язку з цим, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні та водночас поповнити міжнародні резерви, Національний банк України сьогодні, 5 січня 2017 року, оголосив про проведення аукціону з купівлі іноземної валюти. Обсяг аукціону – до 100 млн. дол.

Нагадуємо, цього тижня Національний банк вже провів два аукціони з купівлі валюти, під час яких придбав 23.8 млн доларів для поповнення міжнародних резервів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: