"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За два дні Приватбанк докапіталізовано на 107 мільярдів

Середа, 4 січня 2017, 17:06

За 28-29 грудня сумарна докапіталізація Приватбанку досягла 107 млрд гривень з ліміту в 116,8 млрд гривень.

Про це Finclub повідомили в прес-службі банку.

"28 грудня Національна комісія з цінних паперів провела реєстрацію випуску акцій ПАТ "КБ Приватбанк" на загальну суму 116,8 млрд гривень, термін розміщення до 24 лютого 2017 року", - повідомили в прес-службі.

Як наголошується, в рамках приватного розміщення в грудні Мінфін сплатив акції ОВДП на суму 64 млрд гривень (цінні папери з індексованою вартістю на курс долара США) з прибутковістю 6% річних і 43 млрд гривень звичайні ОВДП з прибутковістю близько 10%.

Реклама:

Ще 10 млрд гривень можуть бути вкладені в капітал, якщо в цьому буде потреба.

"Відповідно до рішення уряду № 961 від 18 грудня 2016 року банк повинен провести аудит фінансової звітності і капіталу. За результатами аудиту буде прийнято рішення власника щодо подальшої необхідності в підтримці через капітал", - підкреслили в банку.

У законі про держбюджет на 2017 рік передбачені правові механізми можливості надання такої підтримки в ст. 16, додали в банку.

Перед купівлею банку у ФГВФО за 1 гривню його статутний капітал був збільшений до 50,7 млрд гривень за рахунок bail-in - конвертації в капітал необтяжених зобов'язань банку і коштів пов'язаних осіб.

Раніше повідомлялося, що 28 грудня в статутний капітал Приватбанку було інвестовано близько 44 млрд гривень у вигляді ОВДП.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: