Бейлін впливав на роботу Мінінфраструктури - екс-заступник Пивоварського

Вівторок, 31 січня 2017, 19:43

На роботу міністерства інфраструктури впливала Адміністрація президента і радник глави АП Бориса Ложкіна Михайло Бейлін.

Про це заявив колишній заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в інтерв'ю "Лига.net".

За його словами, найбільша шкода для держави від діяльності Бейліна - впровадження на початку 2015 року в Укрзалізницю команди на чолі з Євгеном Кравцовим (зараз - перший заступник міністра інфраструктури і глава Наглядової ради УЗ).

"Ми їх називали десантом. Ці люди займалися паралельним веденням справ в компанії. Коли постало питання про призначення Кравцова першим заступником міністра, який прийде на зміну Пивоварському, Омелян виступив проти цього. Але на затвердженні Кравцова наполіг Арсен Аваков. Оскільки це було умовою призначення самого Омеляна міністром, він змушений був його прийняти", - заявив Шульмейстер.

Реклама:

За словами екс-заступника, однією зі схем стала "гра з залізничним тарифом на вантажний транзит".

"Схема була вибудувана навколо залізнодорожнього транзиту російського вантажу, який в 2014-2015 роках дуже сильно просів. Коли у найбільшого російського транзитера -холдінгової компанії Металоінвест (підконтрольна Алішеру Усманову. - Ред.) закінчився термін дії знижки на вантажоперевезення через Україну (до цього вони працювали в Україні з компанією Лемтранс), представники УЗ на переговорах в Москві запропонували нові умови роботи", - зазначає Шульмейстер.

За новими умовами, Металоінвест повинна почати працювати через нову компанію з можливістю отримання знижки.

"В результаті ця компанія-прокладка проходила комісію в УЗ і отримувала знижку на обсяг, припустимо, 40%. Металоінвест отримував 30%, а 10% залишали собі. У 2015 році ця різниця в грошовому вираженні дорівнювала 8 млн доларів", - говорить він.

За словами Шульмейстера, статутний фонд цієї компанії становив 2 фунти і організована вона була за місяць до переговорів в Москві.

Раніше, міністр інфраструктури України Володимир Омелян в понеділок має намір направити в Кабінет міністрів подання про звільнення свого першого заступника Євгена Кравцова.

Володимир Шульмейстер був першим заступником Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з грудня 2014 по грудень 2015 року.

Після звільнення брав участь в конкурсі на главу Укрзалізниці, але не пройшов відбір. Зараз розвиває компанію, яка спеціалізується на енергоефективні технології.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!