"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гонтаревої запевнили, що не створювали "ексклюзивних" обмежень для PayРal

Понеділок, 30 січня 2017, 11:13

У Національному банку роблять все можливе, аби в Україні працював PayРal та інші міжнародні компанії.

Про це в коментарі "Укрінформу" повідомили у прес-службі НБУ.

"На таких умовах, як зараз працює система PayРal в Україні (Send only), працюють 97 країн. На сьогодні НБУ не бачить перепон у своїх нормативно-правових актах щодо прийняття міжнародними системами інтернет-розрахунків позитивного рішення у цьому напрямку", - повідомили у прес-службі.

У регуляторі зазначили, що нормативно-правові акти НБУ не містять заборон щодо виведення коштів із міжнародних систем інтернет-розрахунків на рахунки користувачів, продавців товарів, які відкриті в українських банках.

Реклама:

"НБУ робить все можливе для покращення investment grade для того, щоб Україна потрапила на карту країн, які цікаві PayРal та іншим міжнародним компаніям", - додали у прес-службі.

У цьому напрямі НБУ працює над забезпеченням прозорої та стабільної фінансової системи в країні, реформує банківський сектор: очищує його від схемних та нездорових банків, забезпечує прозорість банківської системи, її достатню капіталізацію та знижує рівень кредитів банків своїм пов'язаним особам.

Нагадаємо, у Верховній Раді хочуть дозволити PayPal і Webmoney в Україні.

Як повідомлялося раніше, у найближчі 12 місяців міжнародна система інтернет розрахунків PayPal не прийде в Україну.

Раніше, "ЕП" писала про те, "Чому Нацбанк не пускає PayPal в Україну" та "Навіщо PayPal Україні і як його тепер будуть залучати в країну".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!