У Гонтаревої кажуть, що апетиту до кредитів в іноземній валюті немає

Середа, 25 січня 2017, 15:32

Національний банк не очікує на активне відновлення валютного кредитування через практично повну відсутність інтересу до цього виду кредитів з боку банків і позичальників.

Про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук під час круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Ми однозначно говоримо про те, що валютне кредитування активно відновлюватися не буде, незважаючи на те, що у деяких банків є надлишок валютної ліквідності. Ми спілкувалися з кількома банками з іноземним капіталом", - заявив Ваврищук.

"Вони кажуть, що готові кредитувати якісних позичальників з валютною виручкою під 5-6-7%. Усі отримали урок - і банки, і позичальники. І апетиту до кредитів у валюті на сьогодні практично немає", - сказав він.

Реклама:

За словами Ваврищука, регулятора абсолютно задовольняє ця ситуація, і НБУ не хоче активного відновлення валютного кредитування, незважаючи на більш високі ставки за гривневими кредитами.

Раніше Національний банк прогнозував відновлення кредитування у 2016 році за умови прийняття низки законів щодо захисту прав кредиторів, проведення судової реформи та реформи роботи правоохоронних органів з проблемними позичальниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!