Американська компанія подала позов на "Сбєрбанк" і Грефа на 750 мільйонів 

Середа, 25 січня 2017, 10:49

У США проти "Сбєрбанку" і його голови правління Германа Грефа висунутий позов на 750 мільйонів доларів у справі про "рейдерське захоплення" підприємства з видобутку щебеню "Павловськграніт".

Про це пишуть "Вєдомості".

Позивач - юридична фірма PPF Management LLC в Делавері. Від імені Сергія Пойманова і Ірини Підгорної, які були власниками контрольного пакета акцій компанії ВАТ "Павловськграніт", вона зажадала відшкодування збитку в розмірі 750 млн дол. за сімома пунктами позову.

Позов адресовано до 22 фізичних та юридичних осіб, включаючи ВАТ "Сбєрбанк", Промсвязьбанк, а також Германа Грефа.

Реклама:

Крім того, в справі фігурують співвласник Національної нерудної компанії Юрій Жуков, "Сбєрбанк капітал" і його гендиректор Ашот Хачатурянц, "НЕО Центр" і його керівник Олег Греф. Серед імовірних співучасників названий син генпрокурора Росії Юрія Чайки Артем.

У справі стверджується, що відповідачі хотіли знищити компанію "Павловськграніт", яка є найбільшим виробником граніту в Європі, як конкурента на ринку і заволодіти її активами.

"Банк, яким користувалися акціонери, і найбільший їх конкурент разом хотіли скористатися спадом ринку і втрутитися в переговори, які Пойманов вів про рефінансування кредиту", - йдеться в позовній заяві.

Виходячи з документів, "організував змову" Юрій Жуков.

"Відповідачу Жукову була потрібна участь і захист з боку відповідача Германа Грефа, керівника найбільшого банку в Росії, відповідача "Сбєрбанк Росії"", - йдеться в позові.

Виходячи з матеріалів справи, Греф нібито використовував свою репутацію і вплив для захисту дій відповідача від розслідувань і претензій з боку ФАС.

В "Сбєрбанку" позов зв'язали зі спробою Сергія Пойманова піти від відповідальності.

"У банку є інформація про те, що Пойманов не залишає спроб піти від відповідальності, в тому числі і кримінальної. Юристи банку у всіх випадках діють відповідно до чинного законодавства", - сказали в прес-службі банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!