"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кутовий: мораторій на продаж землі нашвидкоруч не зніматимуть

Понеділок, 23 січня 2017, 17:19

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий запевняє, що уряд не робитиме поспішних, неосмисленних кроків у питанні мораторію на продаж землі.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспондентові "Укрінформу" в Берліні, де взяв участь у заходах в рамках сільськогосподарської виставки "Зелений Тиждень".

"Мораторій продовжено. Згідно з вимогами до парламенту, до кінця червня має бути подано відповідний законопроект. Потім буде час його обговорювати", - заявив глава Мінагропроду.

Він зазначив, що "є бачення МВФ", але уряд "здійснюватиме лише ті кроки, які не несуть жодного ризику для обсягу володіння, ефективності та зміни структури присутності на цьому ринку", - сказав міністр, пообіцявши, що особисто за цим дуже уважно стежитиме.

Реклама:

Міністр вважає, що потрібен ринок для прав оренди, потрібна банківська застава для прав оренди на землю, але земля має залишатися у пайовиків-сьогоднішніх власників, які, втім, можуть її продавати.

Він також не бачить загрози продбезпеці в тім, щоби пайовики не володіли 3-4 гектарами землі, а, наприклад, 10-ма.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Раніше "Економічна правда" написала editorial на тему продовження мораторію на продаж землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: