Лукашенко доручив знайти альтернативу російській нафті

П'ятниця, 20 січня 2017, 20:48

Скорочення поставок російської нафти в Білорусь має бути заміщено альтернативними варіантами.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, приймаючи з доповіддю віце-прем'єра Володимира Семашка, передає БЕЛТА.

"Ми домовлялися, що найближчим часом ви мені доповісте про ситуацію в нафтогазовому комплексі країни, особливо в зв'язку з поведінкою Росії", - сказав Лукашенко.

"За нашими домовленостями і угодами, раніше укладеними, яка у нас обстановка? Ми нічого не приховуємо від людей. Приховувати, я думаю, не треба. Катастрофи немає, але скорочення поставок нафти від РФ має бути заміщено альтернативними варіантами", - заявив президент.

Реклама:

Він нагадав, що відповідні питання обговорювалися ще в кінці минулого року.

"І ми ці альтернативні варіанти не просто опрацьовували. Ми деякі випробували, випробували вже на практиці, доставляючи нафту з Чорного і Середземного морів на наші нафтопереробні заводи, щоб на практиці подивитися, як це буде виглядати економічно", - сказав президент.

"Тому я хотів би почути, як тут йдуть справи. Як просувається переговорний процес сьогодні з Російською Федерацією і на перспективу, щоб визначитися, як нам діяти далі", - додав Лукашенко.

Минулого року Лукашенко вже погрожував замінити російську нафту іранською.

Раніше у Білорусі і Росії також виникли проблеми щодо домовленостей про ціну на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!