Рева: З завищеними платіжками розбираємося

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:57

Великі рахунки за теплопостачання отримують здебільшого жителі столиці, у випадках завищених показників проводиться перевірка.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у парламенті 20 січня, відповідаючи "радикалу" Олегу Ляшку на репліку про "непідйомні" платіжки для населення.

"Сьогодні 7 мільйонів 100 тисяч домогосподарств із 15 мільйонів отримують субсидію на ЖКП. Всі люди, які підпали під програму житлових субсидій космічні платіжки не отримують", – каже Рева.

"Стосовно тих, хто отримує такі вражаючі рахунки… Ми аналізували цю ситуацію. Більша частина таких випадків належить до міста Києва. Якщо в середньому по Україні більше 50% домогосподарств користуються субсидіями, то в місті Києві з певних об'єктивних причин рівень доходів трошки вищий. Тут субсидією користуються 20%", – зазначив міністр.

Реклама:

Водночас він нагадав, що голосний випадок про платіжки у 8 тисяч стосується будинку, в якому знаходиться приватна фірма, яка не допускає представників "Київенерго" до своїх лічильників.

"Складається враження, що громадяни оплачують не тільки своє власне опалення в помешканнях, а ще й цю комерційну фірму", – каже Рева.

"Такі випадки, на жаль, мають місце. По кожному з них розбираються і наші урядовці і міністерство регіонального розвитку, київська адміністрація, "Київенерго" та всі інші зацікавлені структури", – зазначив міністр.

Рева запевнив, що кожен із таких випадків є предметом ретельного розгляду і пообіцяв і в подальшому "гостро реагувати".

Як повідомлялося, жителям будинку по вулиці Кирилівській, 15 в Києві нарахували по майже 8 тисяч гривень за тепло.

У "Київнерего" пояснили, що за вказаною адресою несанкціоновано обігрівається підвал, розташована приватна клініка, а також добудовані жителями балкони і мансарди.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: