"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція запускає 4-річні візи для стартаперів

Четвер, 19 січня 2017, 15:43

Французький уряд оголосив про нову програму - French Tech Visa, яка дає можливість закордонним технічним фахівцям отримати візу для себе і сім'ї.

Про це повідомляє TechCrunch, підтверджуючи інформацію словами Аксель Лемер, французького держсекретаря з цифрових технологій.

Як повідомляється, це - частина більш глобального проекту Passeport Talent. French Tech Visa спрямована на залучення іноземців, зайнятих в хайтек-галузі: засновників і співробітників стартапів; співробітників-іноземців, які бажають приєднатися до французьких стартапів; інвесторів і ангелів.

За процедурою French Tech Visa підприємець отримує візу на 4 роки, з можливістю продовження. Чоловікові або дружині обіцяють видавати дозвіл на проживання і дозвіл на роботу у Франції.

Реклама:

Також ця програма буде зв'язуватися з акселераторами і світовими конкурсами стартапів - наприклад, команди-переможці зможуть розраховувати на прискорену процедуру видачі візи.

Французький уряд також розраховує створити список з 100+ французьких стартапів - якщо іноземця наймає одна з цих компаній, він отримає візу.

На сайті проекту йдеться про швидкий запуск проекту, всім зацікавленим пропонується підписатися на оновлення.

Як відомо, у грудні  2016 року Ізраїльське управління інновацій запустило програму "Інноваційні візи" для іноземних підприємців, які хочуть заснувати бізнес в цій країні.

АIN

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: