"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зробила крок до вдосконалення корпоративного управління

Вівторок, 17 січня 2017, 18:45

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про корпоративних договорах, що дозволить поліпшити корпоративне управління в компаніях.

"За" ухвалення законопроекту №4470 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про корпоративні договори" за основу проголосувало 264 народних депутати, пише УНІАН.

Презентуючи законопроект, народний депутат Вікторія Пташник зазначила, що даний документ регламентує укладення корпоративних договорів між власниками компаній для того, щоб уникнути спірних ситуацій при управлінні підприємством.

"Законопроект дозволяє за допомогою корпоративного договору домовлятися між собою (учасникам і власникам товариств) для вирішення спірних ситуацій, навіть якщо в майбутньому учасники посваряться між собою", – сказала вона.

Реклама:

Як повідомлялося, Рада в грудні 2016 року прийняла в першому читанні законопроект, який дозволить удосконалити корпоративне управління в товариствах з обмеженою відповідальністю, створювати в них наглядові ради та укладати між учасниками корпоративні договори, що сприятиме збільшенню привабливості даної форми ведення бізнесу для інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!