ГПУ підозрює поплічників Пшонки у тиску на бізнес Корнацьких

Вівторок, 17 січня 2017, 13:53

Генпрокуратура назвала підозрюваних в організації екс-генпрокурором Віктором Пшонкою та його сином тиску на ТОВ "Агрофірма Корнацьких" з метою заволодіння землею.

Згідно з інформацією із реєстру судових рішень, підозрюваними є голова Первомайської державної районної адміністрації, начальник відділу держкомзему і TOB "Партнер-Агро". Підозри оголошено 27 і 29 вересня 2016 року.

За версією слідчих, колишній генпрокурор Віктор Пшонка у змові зі своїм сином, тодішнім нардепом від Партії регіонів Артемом Пшонкою організував порушення низки кримінальних проваджень та судових позовів щодо ТОВ "Агрофірма Корнацьких" з метою заволодіння землею компанії.

Зокрема, у 2012 році землі площею 1554 га відібрали у фірми Корнацьких і розпорядженням РДА зарахували до земель запасу. У подальшому працівників бюджетної сфери Первомайського району змусили написати заяви про виділення землі і передати ділянки в оренду ТОВ "Партнер-Агро".

Реклама:

Тоді ж у 2012 році Корнацький брав участь у виборах до Верховної Ради, однак його окург став одни з 5 проблемних через масові фальсифікації проти нього .

Під тиском ЗМІ і громадськості ЦВК не вдалося встановити результати виборів на цьому окрузі.

Як відомо, Аркадій Корнацький стверджував, що нападом на його фірму керували тодішні губернатор Круглов і генпрокурор Пшонка.

В інтерв’ю УП Корнацький розповідав про роль Артема Пшонки, але тоді говорив, що вона була закулісною.

Після Євромайдану і втечі Віктора Пшонки та його сім’ї співзасновник агрофірми Аркадій Корнацький став народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка" по цьому ж округу.

Віктор Пшонка втік із Києва 22 лютого 2014 року. За останніми даними, він перебуває в Росії. 

В квітні 2016 року Генпрокуратура повідомила, що припинила розслідування щодо колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, оскільки той перебуває у розшуку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: