Рада зробила крок до доріг оборонного значення

Вівторок, 17 січня 2017, 13:02

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект щодо запровадження автомобільних доріг оборонного значення в Україні.

За основу законопроект №4647 підтримали у вівторок 237 депутатів.

Ним закон "Про автомобільні дороги" доповнили статтею 51 – автомобільні дороги оборонного значення:

"Автомобільними дорогами оборонного значення є автомобільні дороги, необхідні для забезпечення оборони і безпеки України, з’єднання військових та інших спеціальних об’єктів, призначених в умовах воєнного часу для військових перевезень, евакуації населення, перевезень, пов’язаних з евакуацією вантажів, народногосподарських перевезень".

Реклама:

"З метою забезпечення оборони і безпеки України автомобільні дороги незалежно від їх форми власності та значення можуть бути віднесені до автомобільних доріг оборонного значення", – сказано в законопроекті.

Віднесення автомобільної дороги до автомобільних доріг оборонного значення "не є підставою для обмеження руху транспортних засобів такою автомобільною дорогою, за винятком випадків її використання в період дії воєнного стану".

"Порядок використання автомобільної дороги оборонного значення та її відновлення в період дії воєнного стану, проведення заходів щодо її технічного прикриття, а також перелік автомобільних доріг оборонного значення затверджуються Кабінетом міністрів", – зазначають законотворці.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій перед голосуванням наголосив, що "це питання не тільки транспорту, це питання безпеки і оборони нашої країни".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!