Літаки "Антонова" отримають сертифікацію ЄС - Омелян

Вівторок, 17 січня 2017, 12:11

Літаки державного підприємства "Антонов" отримають сертифікацію Європейського союзу.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу в понеділок.

"Ми сьогодні підписали важливий документ – угоду між державною авіаційною службою і Європейською комісією щодо збігу систем сертифікацій", - сказав міністр.

За його словами, це один з важливих документів на шляху сертифікації літаків сімейства "Антонов" в ЄС і в усьому світі.

Реклама:

Документ передбачає, що найближчі 5 років триватиме спільна робота над досягненням збіжності систем сертифікації у сферах первинної льотної придатності, підтримання льотної придатності та технічного обслуговування авіатехніки та її компонентів.

"Державіаслужба підготує порівняння регуляторних та процедурних вимог сторін та відобразить будь-які наявні відмінності, визначить необхідні заходи для досягнення збіжностей та дати впровадження", - зазначає прес-служба Державної авіаційної служби України.

"Підписання робочої домовленості сьогодні – знак того, що прагнення української авіації відповідати європейським стандартам, не спинити. Ми гратимемо за одними правилами, а це означає, що українська авіаційна техніка буде зрозумілою для європейських експлуатантів. В той же час ми піклуємось про принципові інтереси авіабудівної промисловості України. Робоча домовленість не зашкодить чинним промисловим стандартам України у виробництві повітряних суден та їх компонентів, які не охоплені положеннями Угоди про САП", – зазначив Голова Державіаслужби Олександр Більчук .

Раніше у 2013 році Україна взяла на себе зобов’язання завершити опрацювання міжнародної домовленості стосовно збіжності систем сертифікації, щоб підписати цей документ разом з Угодою про Спільний авіаційний простір. В листопаді минулого року проект домовленості був остаточно погоджений та прийнято рішення про її підписання окремо від Угоди про САП.

Також, Омелян зазначив, що діалог між Україною та ЄС щодо нових інфраструктурних проектів та загального формування транспортних стратегій стане щорічним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: