Мінфін не повертатиме випадково ліквідовану податкову міліцію

Четвер, 12 січня 2017, 09:21

Міністр фінансів Олександр Данилюк планує подати доопрацьований проект закону про Фінансову поліцію на розгляд Кабінету міністрів на найближчому засіданні.

Після ухвалення законопроект спрямують до Верховної Ради, написав Данилюк у Facebook, коментуючи колізію з ліквідацією податкової міліції.  

Данилюк зазначив, що "ліквідація Податкової міліції та створення Фінансової поліції – один із ключових пріоритетів Мінфіну, на це дуже чекає бізнес".

На його думку, Податкову міліцію слід ліквідувати, а натомість створити аналітичну Фінансову поліцію.

Реклама:

"Найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення Фінансової поліції, на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ" – повідомив міністр.

За його словами, погодження зацікавленими сторонами відповідного законопроекту затягнулось.

"Ми завершили розробку законопроекту та погодили його ще у вересні 2016. Та нещодавно отримали коментарі від останнього органу – Мін'юсту", – зазначив Данилюк.

"Наразі ми відпрацьовуємо коментарі Мін'юсту та приймемо ті, які відповідають нашим принципам створення нової служби, а саме: зміна силового підходу на аналітичний, скорочення штату з 15000 чоловік до 2500 осіб, невтручання в роботу чесного бізнесу, оновлення персоналу через прозорий конкурс та незалежну відбіркову комісію", – заявив він.

На переконання міністра, "представники силового блоку не можуть становити більше 25% від загального штату".

"Зарплати, які зменшать ризик корупції та дадуть змогу залучити найкращі кадри", – ще одна ключова позиція Мінфіну.

"Ми плануємо подати проект закону на розгляд уряду на найближчому засіданні та після ухвалення направити законопроект до парламенту. У цьому законопроекті бажано, щоб депутати все ж таки уникли "технічних помилок", – написав Данилюк.

Найближче засідання Кабінету міністрів за планом має відбутися наступної середи, 18 січня.

Раніше депутат Тетяна Острікова відзначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: