Євро може зникнути через 10 років - кандидат у президенти Франції

Середа, 11 січня 2017, 17:46

Євро може припинити існування через 10 років, якщо Париж і Берлін не зможуть підтримати єдину валюту Євросоюзу.

Про це заявив кандидат у президенти Франції та колишній міністр фінансів країни Еммануель Макрон під час виступу у Берліні, повідомляє The Guardian.

"Істина полягає в тому, що ми повинні всі разом визнати, що робота над євро не завершена і він не зможе продовжувати існувати без серйозних реформ. Євро надав Європі повного міжнародного суверенітету по відношенню до доллара на своїх правилах", - сказав Макрон.

За словами Макрона, Франція повинна здійснити реформи ринку праці та модернізувати систему освіти для стимулювання економічного росту, в той час як Німеччина має визнати, що більше інвестицій, замість економії, може стимулювати економічне зростання в єврозоні.

Реклама:

Макрон додав, що нинішня система вигідна для Німеччини за рахунок більш слабких держав-членів ЄС.

"Неповноцінне функціонування євро йде на користь Німеччині", - сказав Макрон, додавши, що відсутність довіри між Францією і Німеччиною блокує основні реформи, які могли б підвищити солідарність між 19 членами єврозони.

"Євро залишається слабкою німецькою маркою і якщо ситуація залишиться без змін, за 10 років він припинить існування", - додав він.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!