Кредитори Приватбанку судитимуться з Україною у Лондоні - ЗМІ

Середа, 11 січня 2017, 14:56

Власники єврооблігацій націоналізованого Приватбанку хочуть оскаржити в Лондонському міжнародному арбітражному суді примусовий обмін їх цінних паперів на акції додаткової емісії банку.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.

Згідно з повідомленням, радником власників виступає юридична фірма Dechert.

Власники єврооблігацій, серед яких, за даними Bloomberg, компанії First Geneva Capital Partners, Pala Assets і Pioneer Investment Management, розраховують таким чином отримати в якості компенсації своїх інвестицій іноземні активи банку.

Реклама:

Як повідомлялося, в рамках націоналізації Приватбанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Потім Фонд гарантування вкладів фізосіб, який ввів тимчасову адміністрацію у фінустанову, продав всі його акції державі за 1 грн.

В кінці грудня 2016 року власники єврооблігацій, які володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад 120 млн дол., об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів.

Як відомо, йдеться про три випуски єврооблігацій: на 175 млн дол. за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на 200 млн дол. за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких 40 млн дол. Було погашено в серпні 2016 року, а також на 220 млн дол. за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням в 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року, прийшло зареєстроване в Великобританії спеціальне підприємство UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням в 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велікобрітарія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Умови емісії єврооблігацій з погашенням в лютому 2018 року припускають, що залучені в результаті розміщення цінних паперів кошти емітент надасть Приватбанку в якості боргу. Цінні папери при цьому мають обмежене право регресу.

У документі також зазначено, що в разі визнання банку неплатоспроможним, він переходить під управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд призначає в банк тимчасового адміністратора, який уповноважений робити будь-які дії для відновлення платоспроможності банку.

21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!