"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-заступник Насалика не задекларував віллу в Іспанії - Схеми

П'ятниця, 9 грудня 2016, 20:55

Екс-заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігор Діденко не вказав у електронній декларації іспанський маєток своєї родини.

Про це йдеться у розслідуванні "Рівняння на президента" програми "Схеми".

Як пише видання, у декларації чиновника за 2015 рік, яку він як особа, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, подав до 1 листопада, закордонна нерухомість не вказана.

Реклама:

Натомість Діденко задекларував іспанську фірму Eurobiuldings Investments (SLU), якою керує його дружина Ольга. В офіційних документах вона і директор, і адміністратор.

Згідно з даними іспанських реєстрів, ця юридична особа має на праві власності маєток на каталонському узбережжі Коста-Брава в містечку С’Агаро, оцінений в понад півтора мільйона євро.

 

Ділянка біля пляжу, де розташована вілла, – напівзакрита територія, куди потрапити автомобілем можна тільки за перепусткою чи за запрошенням власника одного з маєтків. Охорона в містечку підтвердила: власники будинку – сім’я Діденка.

 

Під час спілкування він заявив, що зареєстрований в іспанському будинку, водночас переконаний, що заповнив декларацію відповідно до закону.

За словами співавтора закону України "Про запобігання корупції" (який регулює питання електронного декларування) Дмитра Котляра, декларанти повинні вказувати все майно, бенефіціарним власником якого вони є.

Нагадаємо, 7 грудня Кабінет Міністрів звільнив заступника міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ігоря Діденка.

Діденко був призначений заступником міністра енергетики в травні 2014 року і відповідав на цій посаді за державну політику в нафтогазовому секторі.

У грудні 2015 року Діденко написав заяву про відставку, яку прийняв на той момент міністр Володимир Демчишин, але Кабінет Міністрів під керівництвом екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відмовився його звільняти.

22 липня 2016 Кабінет Міністрів призначив його заступником міністра енергетики з питань європейської інтеграції.

Як повідомлялося, Діденко з серпня 1999 року по квітень 2000 року обіймав посаду першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

З квітня по червень 2000 року він виконував обов'язки голови правління "Нафтогазу".

У лютому 2008 року Діденко знову був призначений першим заступником глави правління НАК "Нафтогаз України", пропрацювавши на цій посаді до 24 березня 2010 року.

У липні 2010 року він був заарештований за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті природного газу компанії RosUkrEnergo.

У вересні 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Діденка до 3 років позбавлення воліумовно, після чого він був звільнений з-під арешту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: