"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарія продовжила на рік санкції проти Януковича

П'ятниця, 9 грудня 2016, 16:30

Швейцарія продовжила на рік замороження рахунків екс-президентів Тунісу, Єгипту і України та осіб, пов’язаних з ними.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Федеральної ради Швейцарії.

"На своєму засіданні 9 грудня Федеральна рада вирішила продовжити на рік замороження усіх рахунків у Швейцарії повалених президентів Бен Алі (Туніс), Хосні Мубарака (Єгипет) та Віктора Януковича (Україна) та їхнього оточення і інших осіб, тісно пов’язаних з ними" - йдеться у повідомленні.

Метою такого рішення надання додаткового часу для кримінальних розслідувань у відповідних країнах.

Реклама:

Швейцарія заморозила активи Януковича у 2014 році строком на три роки. Термін дії цих санкцій спливає у лютому 2017 року. Йдеться про заморозку активів на суму 70 мільйонів швейцарських франків (більше 69 млн дол.).

"Кримінальні розслідування були ініційовані стосовно великої кількості осіб, що потрапили під дію цього заходу (заморозки рахунків – ред.) і до Швейцарії були звернення надати відповідне юридичне сприяння. Ці звернення принесли істотні проміжні результати, хоча потрібно більше часу для порушення кримінальних справ" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незадовго до закінчення терміну дії заморозки рахунків на початку 2018 року Федеральна рада Швейцарії проведе повторну оцінку ситуації і вирішить, чи продовжувати замороження рахунків і надалі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: