Ціни на олію б'ють нові рекорди

Середа, 7 грудня 2016, 12:34

Світові ціни на соєву і пальмову олію б'ють рекорди, що позитивно позначиться на українських виробниках соняшникової олії.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор інформаційно-аналітичного агентства "ПроАгро" Микола Верницький.

"Світові ціни на олії б'ють рекорди. Дуже нам на руку", - написав Верницький. При цьому він зазначив, що внутрішні ціни на олію поки не відреагували на зростання світових.

Верницький опублікував графік, який свідчить про значне зростання цін на соєву і пальмову олію в третьому і четвертому кварталах 2016 року.

Реклама:

Так з початку третього кварталу ціна пальмової олії піднялася з 2500 рінггітів (562 доллара) за тонну до 3700 рінггітів (832 доллара) за тонну станом на початок грудня.

Ціна на пальмову олію піднялася з 2400 рінггітів (540 доллара) за тонну на початок третього кварталу до 3200 рінггітів (720 доллара) за тонну у грудні.

Варто зазначити, що даний індикатор є основним, на який орієнтуються ціни на соняшникову олію.

Як відомо, вже кілька років поспіль Україна - постачальник №1 соняшникової олії. Понад 60% світового експорту припадає на українські компанії. Обсяги продажів - кілька мільярдів доларів на рік.

З моменту введення 23% мита на експорт соняшнику в 1998 році виробництво олії зросло в десятикратному розмірі і стало базою для становлення цілого ряду агрохолдингів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: