OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 6 грудня 2016, 19:41

Платні канали, лоукостер з Анкари, заборона ЄС імпорту птиці з України і прийняття закону про підвищення "мінімалки" - головне за 6 грудня.

3200 гривень мінімальної заробітної плати бути. Верховна рада в цілому підтримала законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата та страхові виплати.

ЄС заборонив імпорт птиці з України. Держспоживслужба України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України в ЄС у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу в Херсонській області.

З 1 січня українські канали стануть платними. З нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

Реклама:

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

Суд відсторонив від посади голову Рахункової палати Романа Магуту.

17 листопада детективи Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голові Рахункової палати Магуті у здійсненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.

В Київ із Анкари почав літати турецький лоукостер.

Турецька низькобюджетна авіакомпанія Pegasus розпочала польоти за маршрутом Анкара-Київ-Анкара. На сьогодні в аеропорту Жуляни знаходяться ще два літаки перевізника - Boeing 737-800, які прибули раніше. Завтра всі три повітряних судна вилетять в Анкару - о 05:30, 11:05 та 14:10.

Ердоган ратифікував угоду щодо "Турецького потоку"

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підписав закон про ратифікацію угоди з Росією щодо проекту газопроводу "Турецький потік".

***

Наш текст дня. Крупнейшие в Украине поставщики электроники хотят обложить налогами все посылки стоимостью свыше 22 евро. Сейчас лимит составляет 150 евро. ЭП разбиралась, куда могут завести такие инициативы.

Ще в нас вийшло дві добрих колонки.

Редактор ЕП Дмитро Дєнков написав про бажання уряду "подарувати" аграріям 4 млрд грн з державного бюджету. З них 2 мільярди повинні піти на птахівництво, один з яких отримає "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка.

Народний депутат фракції "Самопоміч" Тетяна Острікова написала про те, хто бойкотує верифікацію соціальних виплат.

"Фундаментальною причиною зловживань із соціальними виплатами є відсутність загальнодержавного реєстру їх отримувачів. Втім, розуміння того, як це робити, в держави досі нема. Відсутнє навіть технічне завдання", - говориться у колонці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!