Кабмін дарує 1,3 мільйона в день Фірташу, Іванющенко & Co - нардеп

Вівторок, 6 грудня 2016, 16:30

З вини чиновників Кабміну і Міненерговугілля держава недоотримує 1,3 мільйона в день.

Про це у своєму блозі написав депутат від БПП Мустафа Найем.

За його словами, мова йде про 1,3 млн грн, які щодня недоотримує держбюджет з вини конкретних чиновників уряду, зокрема Міненерго України.

Як пише Найем, історія питання почалася в 2012 році, коли уряд Миколи Азарова прийняв постанову №770, яким передав газорозподільні системи України в безоплатне використання приватним облгазам. В тому числі, структурам, підконтрольним Фірташу, Юрію Іванющенко.

Реклама:

"Минуло три роки. У квітні 2015 року парламент прийняв закон "Про ринок природного газу", яким передбачено, що газорозподільні системи, власником яких є держава, не можуть перебувати в користуванні приватних структур на праві господарського відання, тобто безплатно", - пише він.

Як повідомляється, через п'ять місяців постанову Азарова було скасовано. За ідеєю вже з 1 жовтня Кабінет міністрів і Міненерго повинні були ініціювати переукладення договорів з усіма облгазами та почати стягувати плату за використання газорозподільної системи.

Але незважаючи на прийнятий закон і скасування постанови уряду, ситуація не змінилася, пише автор блогу.

Як стверджує нардеп, державні газорозподільні системи досі продовжують використовуватися приватними структурами безкоштовно.

Стороною цих договорів залишається Міністерство енергетики та вугільної промисловості, керівництво якого як в складі минулого, так і нинішнього уряду нічого не зробило для припинення дії незаконних договорів.

Кабінет міністрів, посадові особи Мінпаливенерго продовжують робити вигляд, що нічого не відбувається.

На сьогоднішній день, за підрахунками фахівців, втрати Держбюджету вже станолвили 900 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: