Розміщення бази даних "Приват24" за кордоном суперечить нормативам НБУ

Понеділок, 26 грудня 2016, 09:47

Факт розміщення бази даних сервісу онлайн-банкінгу "Приват24" на хостингу американської компанії Middleware Inc суперечить нормативам, встановленим Національним банком в 2003 році.

Про це йдеться у статті на DT.UA.

За його словами, хоча формально права на "Приват24" перейшли у власність держави, дана система не може працювати без софту та програмних кодів, які банку не належать.

"Приват24" працює на базі хмарної операційної системи Corezoid (як, не виключено, і весь процесинг "Привату"), власник якої зовсім не Приватбанк, а американська компанія Middleware Inc. Її співзасновниками є вчорашні акціонери банку, тому якою виявиться майбутня ціна за хостинг - хороше питання", - йдеться в статті.

Реклама:

"Як, до речі, цікаво й те, чому стало можливим, що система обробки і зберігання інформації "Приват24" перебуває за кордоном, якщо нормативка НБУ це прямо забороняє (п. 1.4 постанови НБУ №254 від 18 червня 2003 року)? Знову "юридичні нюанси"?", - задається питанням Сколотяний.

Раніше екс-заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський повідомляв про те, що онлайн-сервіси банку, зокрема система "Приват24" перейшли у власність держави.

Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку ввечері 18 грудня. 

Читайте більше про націоналізацію Приватбанка у матеріалі "Як рятували Приватбанк, і що відбувалося за лаштунками"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: