У Мінінфраструктури погодили, але розкритикували фінплан УЗ

Неділя, 25 грудня 2016, 13:48

Міністерство інфраструктури України погодило фінплан ПАТ "Укрзалізниця" на 2017 рік.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає ЦТС.

Параметри фінплану не уточнюються, але у відомстві говорять, що не побачили системної позиції щодо розподілу 12 млрд гривень капінвестицій, спрямованих на розвиток УЗ в 2017 році.

"Фінансовий план є відверто слабким. Він не відображає повною мірою весь спектр напрямків розвитку компанії в наступному році. Фінплан узгоджений в цілому, інакше робота компанії була б на межі зупинки. Однак, ми очікували інший підхід", - заявив міністр, додавши, що він наполягав на необхідності розробки детального і системного фінансового плану ще з вересня поточного року.

Реклама:

Перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов також залишився незадоволений, зокрема, зазначивши, що процедура планування "Укрзалізниці" залишилася такою ж, як була 5, 10 і 15 років тому.

"Зберігся радянський підхід до планування: підрозділи УЗ подають плани, їх ріжуть, окремі пункти стверджують і включають в один єдиний фінплан компанії. Це - не той підхід, якого ми очікували від нової команди, яка, в першу чергу, повинна ввести європейське бачення розвитку компанії, а не збирати фінплан, як пазли з різних картинок", - обурився чиновник.

Кравцов також зазначив, що викликають багато питань плани керівництва УЗ із закупівлі нових вагонів і локомотивів.

"Оновлення рухомого складу - пріоритетне завдання. Але відсутність системного бачення і плани із закупівлі тепловозів замість електровозів викликають більше питань, ніж дають відповідей", - додав він.

З МІУ проект фінплану спрямований на узгодження до відповідних ЦОВВ, після чого він буде внесений на розгляд Кабінету міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!