"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Брати Суркіси втратили на націоналізації Приватбанку до 300 мільйонів доларів - ЗМІ

Субота, 24 грудня 2016, 17:14

Cеред головних потерпілих від примусового списання депозитів Приватбанку опинилися брати Григорій та Ігор Суркіси.

Про це повідомляє gazeta.dt.ua.

Сума їхніх "кіпрських" втрат у результаті цієї операції перевищила 200 мільйонів доларів і загалом (з урахуванням внутрішньоукраїнських вкладень) може досягати майже 300 млн (або близько 8 млрд грн в еквіваленті).

Незважаючи на це, слід врахувати той факт, що на Кіпрі, де Суркіси також мають свої вклади, вплив на судову систему української держави далеко не настільки однозначний, як у місцевих юрисдикціях.

Реклама:

За даними видання, Ігорю Коломойському від імені восьми своїх компаній уже вдалося оскаржити процедуру списання, заарештувавши рахунки в кіпрській філії на суму 250 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила: Приватбанк зарахований до категорії неплатоспроможних.

За її словами, дефіцит капіталу банку становив 116 млрд гривень, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами.

Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущений до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!