"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацагентство з повернення активів не може управляти активами підпали під санкції ЄС

Субота, 24 грудня 2016, 16:51

Національне агентство з виявлення, розшуку та управління корупційними активами констатує неможливість управління активами українських екс-чиновників, які підпадають під санкції Європейського Союзу.

Про це в інтерв'ю "Украiнська Новинам" сказав голова агентства Антон Янчук.

"Якщо ми говоримо про активи, заблоковані фінансовою розвідкою або санкційними інструментами ЄС, то цими активами управляти агентство не може. Потрібен арешт в кримінальному провадженні по українському Кримінальному процесуальному кодексу", - зазначив він.

У той же час Янчук наголосив, що агентство зможе управляти активами за кордоном, якщо вони будуть заарештовані в рамках кримінального провадження, яке розслідується українськими правоохоронцями.

Реклама:

"За логікою закону, для цілей його застосування абсолютно не важливо, де знаходяться активи, в якої юрисдикції. Важливо тільки, щоб було кримінальне провадження в Україні та запит від слідчого, прокурора або суду на пошук таких активів", - сказав він.

Янчук зазначив, що Нацагентство ще не почало розшук зазначених активів, і має намір найближчим часом провести зустріч з цього питання з правоохоронцями.

Нагадаємо, Янчук прогнозує початок роботи Нацагентства з повернення активів в квітні 2017 року.

7 грудня Кабінет Міністрів призначив Антона Янчука головою Нацагентства з повернення активів.

24 лютого Кабмін створив Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами.

Даний орган буде забезпечувати формування та реалізацію державної політики в сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, і по управлінню заарештованими і конфіскованими активами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: