Держсекретарем Мінагрополітики стала чиновниця з секретаріату Кабміну

Четвер, 22 грудня 2016, 20:41

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Уляну Грачову державним секретарем Міністерства аграрної політики і продовольства.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії в четвер, передають Українські Новини.

На даний момент Грачова є заступником начальника управління економічного розвитку та регуляторної політики департаменту з питань фінансового та економічного розвитку - заступника відділу економічного розвитку секретаріату Кабінету Міністрів.

Також конкурсна комісія мала обрати резервного кандидата, який на протязі 1 року мав би право бути призначеним держсекретарем, якби Грачова відмовилася від посади або стався б форс-мажор.

Реклама:

У той же час другий кандидат, який пройшов у фінал конкурсу (керівник регіонального контактного пункту "Продовольча безпека, стабільне сільське господарство, морські дослідження і біоекономіка" програми Європейської комісії фінансування наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" Олександр Галущенко), не набрав достатньої кількості балів, щоб стати резервним кандидатом.

Як відомо, конкурс був проведений повторно в зв'язку з тим, що конкурсна комісія в перший раз не обрала держсекретаря Мінагрополітики, так як всі кандидати не набрали необхідної кількості балів.

Нагадаємо, 15 листопада конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби не обрала державного секретаря Мінагрополітики і хоче просити Кабмін невідкладно оголосити повторний конкурс.

За результатами перших 2 етапів конкурсу у фінал вийшов лише 1 кандидат з 8, які були допущенні до участі, а саме заступник керівника патронатної служби Мінагрополітики Алла Шкуро.

У той же час після співбесіди комісією було прийнято рішення не обирати її держсекретарем, так як рівень її відповідей був досить низьким.

Раніше повідомлялося, що держсекретарем МінАПК може стати близька до Кутового людина.

Як повідомлялося, раніше Кабмін оголосив конкурси на держсекретарів 17 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і 4 заступників держсекретаря.

До призначення держсекретарів їх повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше ніж до 1 січня 2017 року.

У грудні 2015 року Верховна Рада ввела інститут держсекретарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!