"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" пропонує "Нафтогазу" обмінятися гарантійними листами

Середа, 21 грудня 2016, 18:24

Російський "Газпром" пропонує НАК "Нафтогаз України" без укладення додаткової угоди до контракту врегулювати питання, які виникли у представників української компанії щодо передоплати за поставки газу.

Про це в середу розповів журналістам міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає "Прайм".

"Газпром" пропонує "Нафтогазу" обмінятися взаємними листами, які відповіли б на питання і занепокоєння "Нафтогазу" щодо попередньої оплати", - розповів глава Міненерго.

"Нафтогаз" наполягає на розширеній угоді до контракту, оскільки побоюється, що за передоплатою, внесеною за газ, паливо не буде постачатися, або буде поставлене, але не у відповідності з обсягами і заявками Києва, зазначив Новак.

Реклама:

"Газпром" категорично проти, Міненерго РФ підтримує позицію "Газпрому", тому що сторони проходять процедуру розгляду спірних питань в арбітражному суді", - підкреслив міністр.

Раніше голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що "Нафтогаз України" не планує відновлювати купівлю газу в компанії "Газпром" до кінця опалювального сезону без підписання додаткової угоди.

Як відомо, домовленостей про укладення додаткової угоди до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" на тристоронніх переговорах за участю Єврокомісії досягти не вдалося.

Нагадаємо, Україна вже рік не купує газ у "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!