ГПУ заявляє, що Кацуба готовий дати викривальні покази

Середа, 21 грудня 2016, 17:43

Керівництво ГПУ заявляє, що екс-заступник голови "Нафтогазу" Олександр Кацуба готовий співпрацювати зі слідством і дати викривальні покази у справі розкрадання держкоштів.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко у середу.

"Станом на вчора (вівторок – ред.) Олександр Кацуба написав на моє ім'я заяву про готовність укласти угоду зі слідством, що передбачає визнання своє вини, викривальні покази на лідерів злочинного угруповання, а також внести посильну компенсацію за заподіяні збитки", - сказав він.

"В будь-якому разі угоду укладає суд. В цьому епізоді щодо пана Курченка ми вже маємо декілька дуже важливих угод, декілька дуже великих компенсацій в бюджет. Я про них оголошу пізніше, коли відповідні судові рішення вступлять в силу", - додав Луценко.  

Реклама:

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра.

Як сказано у статті "Української правди" Кацуба , будучи главою "Чорноморнафтогазу", підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка". Правда, затримали його не в цій справі, а в розслідуванні "бензинової" справи Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

22 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що генпрокуратура планує провести нові гучні затримання у справах так званого "гаманця сім'ї Януковича" Сергія Курченка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!