Рада НБУ затвердила основи грошово-кредитної політики

Середа, 21 грудня 2016, 16:48

Під час свого засідання Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2017 рік і середньострокову перспективу.

Про це йдеться у прес-релізі регулятора.

Відкриваючи засідання голова Ради НБУ Богдан Данилишин зазначив, що до розробки головного монетарного документа України долучалася наукова громадськість та широкі експертні кола, працювали Вища експертна рада та Громадська колегія, створені при Раді Національного банку України.

"Ми врахували отримані пропозиції. На моє переконання, нам вдалося віднайти баланс думок, обрати пріоритети і сформувати якісний документ. Головне - реалізація Основних засад грошово-кредитної політики на 2017 рік повинна сприяти відновленню економічного зростання в Україні темпами, визначеними у прогнозах уряду та Нацбанку", - сказав він.

Реклама:

"Національний банк продовжуватиме дотримуватись режиму плаваючого обмінного курсу. Водночас, це не означає його неконтрольованість. Адже усунення надмірних курсових коливань – це передумова і цінової, і фінансової стабільності", - йдеться у прес-релізі.

"При цьому з часом планується, що вплив Національного банку на обмінний курс буде виключно опосередкованим через застосування ринкових механізмів, таких як процентна політика", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, роль валютних інтервенцій поступово скорочуватиметься, по мірі зняття адміністративних обмежень і поглиблення валютного ринку.

"Однак, цей процес валютної лібералізації має бути поступовим, щоб не зашкодити виконанню цілей з цінової та фінансової стабільності", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, 25 жовтня у Національному банку запрацювала Рада НБУ.

На першому засіданні Ради Національного банку було затверджено річну консолідовану звітність центрального банку за 2015 рік та розподіл прибутку центрального банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!