"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посібник "Експортувати просто" допоможе розкрити експортний потенціал МСБ

Середа, 21 грудня 2016, 15:17

PROMOTED

У видавництві "Саміт-книга" вийшов практичний посібник для експортерів "Експортувати просто. Експорт Step by Step 10 кроків від виробництва до експорту". У виданні описаний весь процес експорту: пошук партнерів, маркетинг, укладання контракту, бухгалтерський облік, проходження митниці, логістика, пошук фінансування. Генеральним партнером проекту став Фонд Сергія Касьянова "Майбутнє", а його ініціатором - агенція "Маркет.Інфо". Партнерами проекту виступили відомі бренди "КМ Партнери", "БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА", KSG Agro, Fialan, TCM Group. В агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція "Експорт МСБ - бар'єри і можливості", в ході якої партнери проекту представили посібник широкій читацькій аудиторії.

 

У посібнику в простій і доступній формі висвітлені всі етапи здійснення експорту товарів і послуг, починаючи з пошуку ринків збуту, адаптації товарів і послуг для експорту, їх просування і т.п. Видання детально, на прикладах діяльності кращих вітчизняних компаній-експортерів дає рекомендації щодо проходження митних процедур, складання зовнішньоекономічного контракту, особливостей бухгалтерського обліку і платежів. Крім того, в ньому докладно розглянуті варіанти доставки товару закордонним споживачам, фінансові інструменти ЗЕД, робота з персоналом.

Цільова аудиторія посібника - власники підприємств і топ-менеджери, керівники відділів збуту, ЗЕД, логістики, бухгалтери, юристи підприємств малого і середнього бізнесу. А також всі, хто цікавиться експортом.

Реклама:

За словами заступника директора Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніки Мовчан, згідно проведеного нещодавно опитування, більше 42% компаній-учасниць опитування виграли від Асоціації з ЄС, збільшивши свій експорт.

На думку заступника генерального директора агрохолдингу KSG Agro з експорту Олега Кошкіна, вихід агрокомпаній на стійку прибуткову діяльність. неможливий без диверсифікації ринків збуту за рахунок розвитку експорту. "Саме тому ми, вивчивши міжнародні ринки збуту, зупинили свій вибір на лояльному і не насиченому продукцією свинарства грузинському ринку. За результатами 9 місяців 2016 року ми експортували до Грузії живих свиней на загальну суму 522 тис. дол. США, що склало 26% від загального обсягу експорту України по даній товарній категорії за цей період, - розповів Олег Кошкін, - З огляду на важливість поширення інформації про організацію і можливості експорту для МСБ на регіональному рівні, зокрема, для жителів селищ і сіл Дніпропетровського регіону, агрохолдинг і Фонд "Майбутнє" підтримали видання посібника для експортерів".

Представник юридичної компанії "КМ Партнери" Іван Шинкаренко зазначив, що, завдяки зусиллям уряду, останнім часом стався якісний зсув у доступі на експортні ринки не тільки ЄС, а й Канади. "Однак, з досвіду роботи з клієнтами, ми бачимо низьку інформованість українського бізнесу в плані використання інструментів розвитку експорту. Підвищення інформованості бізнесу про інструменти розвитку експорту в інтересах як окремих компаній, так і держави в цілому", - вважає Іван Шинкаренко.

Представник аудиторської компанії "Бейкер Тіллі Україна" Владислав Папакін, - зазначив, що існують програми міжнародних фінансових організацій, що дозволяють отримати надійне джерело фінансування. "Йдеться в першу чергу про програми ЄБРР. Одна з них дозволяє покривати 70% вартості проектів консалтингових компаній, які допомагають бізнесу виходити на міжнародні ринки".

Директор з розвитку компанії Fialan Ірина Бараненко зупинилася на перспективності китайського ринку для українських товарів: "Мова йде про величезні можливості найбільшого і в той же час платоспроможного і дуже перспективного китайського ринку. В даний час, скажімо, щодо продуктів харчування внутрішнє виробництво не встигає за зростаючим попитом. А існуюча в країні мода на "європейськість", під яку підпадають українські товари, дозволяє продавати товари з маржинальністю в 500%!".

Комерційний директор TCM Group Дмитро Говорун зупинився на юридичному аспекті експортних угод. "Ми однозначно радимо нашим клієнтам мінімізувати ризики експорту на етапі переговорів перед підписанням контрактів. А всі спірні моменти вирішувати в досудовому порядку, мінімізуючи свої витрати", - підкреслив пан Говорун.

Посібник "Експортувати просто. Експорт Step by Step 10 кроків від виробництва до експорту", крім друкованої версії, доступний й в електронному форматі - на сайті агентства "Маркет.Інфо" за посиланням http://marketinfo.com.ua/export-prosto/

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!