При спробі затримання застрелився екс-заступник голови "Нафтогазу"

Середа, 21 грудня 2016, 15:17

У Вінницькій області в своєму будинку застрелився колишній заступник голови Нафтогазу часів Януковича Геннадій Юр'єв.

Як повідомив "Українській правді" речник Нацполіції Ярослав Тракало, у середу працівники військової прокуратури з'явилися до його будинку в селищі в Тиврівському районі.

З метою проведення невідкладних слідчий дій, а саме затримання підозрюваного в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч 5 статті 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах - УП) співробітники військовою прокуратури прибули до будинку.

Ще до їхнього потрапляння в будинок, вони почули хлопок. Всередині вони виявили тіло з вогнепальним пораненням в голову", - сказав Тракало.

Реклама:

Він додав, що особа вбитого встановлюється.

Водночас, джерела УП підтвердили, що знайдений в будинку чоловік – це Геннадій Юр'єв. Згодом речник Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган підтвердила УП, що  саме Юр'єв був знайдений у будинку мертвим.

Юр'єв працював заступником голови Нафтогаза, коли компанію очолював Євген Бакулін. Він входив у так звану групу РосУкрЕнерго.

Він був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Підозрюваними в цій справі є брати Олександр та Сергій Кацуба.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!