"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Операційна система для Приват24 не належить Приватбанку

Середа, 21 грудня 2016, 15:08

Хмарна операційна система Сorezoid, на базі якої працює Приват24, не належить Приватбанку.

Про це в інтерв'ю Ain.ua повідомив засновник і CEO Corezoid Олександр Вітязь (він також є заступником голови правління Приватбанку і керівником Центру електронного бізнесу).

"Компанія Middleware (американська компанія, що володіє Corezoid - Авт.) не належить Приватбанку, так само як компанії Amazon, Google та інші IT-компанії... У Приватбанку є аккаунт в Сorezoid і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку", - заявив Вітязь.

На сайті установи повідомлялося, що Приватбанк є інвестором Corezoid. Але як говорить Вітязь, Corezoid - незалежна американська хостінгова компанія, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку.

Реклама:

За словами Вітязя, зараз у Corezoid діє старий контракт "з дуже оптовими цінами для Приватбанку".

"Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не сплачені, то все вимкнеться автоматично", - підкреслив він.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва тим часом не впевнена в тому, кому належить Приват24.

"Що стосується системи Приват24. Зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це більше 100 осіб, знаходяться в ПриватБанку в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де знаходиться", - сказала вона на прес-конференції 19 грудня.

Глава НБУ вважає, що зручність і функціональність Приват24 перебільшені маркетологами банку, а аналогічні системи онлайн-банкінгу від інших банків "не дуже відрізняються".

Як з'ясувала ЛІГА.net, згідно з даними Укрпатенту, торгова марка Приват24 належить ПриватБанку. На нього ж оформлений інтернет-домен privat24.ua.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: