"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P, слідом за Fitch, знизило рейтинги Приватбанку

Середа, 21 грудня 2016, 14:07

Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента Приватбанку з B-/C до R/R ( "під наглядом органів державного регулювання").

Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства, передають Українські Новини.

Зниження рейтингів відображає ризики, пов'язані з втручанням регулятора і викликані оголошенням з боку Нацбанку про неплатоспроможність Приватбанку, його націоналізацією, а також можливе введення урядом мораторію на погашення деяких кредитних зобов'язань Приватбанку.

За повідомленнями засобів масової інформації, націоналізація Приватбанку зумовлена зростаючою стурбованістю щодо практики кредитування пов'язаних сторін, а також здатності банку проводити "розчищення" кредитного портфеля і виконувати вимоги до достатності капіталу.

Реклама:

НБУ оголосив, що сукупні потреби банку в капіталі в даний час становлять 148 млрд гривень (6 млрд доларів на дату публікації).

S&P нагадує, що міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про можливу примусову конвертацію єврооблігацій Приватбанку в капітал (bail-in).

Таким чином, S&P знизив рейтинги Приватбанку до R ("під наглядом органів державного регулювання").

Подальші рейтингові дії відносно Приватбанку будуть залежати головним чином від деталей плану докапіталізації.

Нагадаємо, 20 грудня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг стійкості Приватбанку з "ссс" до "f" і помістив довгострокові рейтинги в список на перегляд (Rating Watch Evolving).

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.

Читайте також: "Майже державний. Що буде з Приватбанком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: