Професійні бєздарі: Гройсман порадив депутатам вчити матчастину

Середа, 21 грудня 2016, 08:42

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порадив народним депутатам краще вивчити регламент Верховної Ради.

Про це Гройсман сказав під час виступу у Верховній Раді.

"Ми з вами розпочали абсолютно чесний процес формування бюджету на 2017 рік. Ми вчасно його подали до парламенту, ми провели перше читання, ми працювали з фракціями для того, щоб знайти якомога краще рішення для України на 2017 рік", - сказав Гройсман.

"Знаєте, коли молоді депутати роблять флешмоб і говорять, що це не бюджет, я нічого не маю проти, бо вони не мають досвіду", - заявив прем’єр.

Реклама:

"Але коли міністр економіки колишнього уряду виходить на трибуну, а хотіла виходити лідер фракції "Батьківщина" (Юлія Тимошенко - ред.) і говорить таку нісенітницю… У мене питання: як можна в країні бути три роки прем’єр-міністром і не знати, як формується бюджет? А я вам поясню: ніколи в житті не подала вчасно бюджет, ніколи в житті не пройшла повну процедуру другого читання", - наголосив він.

"А процедура говорить наступне: бюджет до першого читання з додатками ми подали до парламенту, у комітетах ми його опрацьовували з 15 вересня, потім ми узгодили його у першому читанні, а потім була підготовка до другого читання", - заявив Гройсман.

"Так от, ці висновки, які передбачені бюджетним кодексом і є частиною, яка є змінами до бюджету, який ми готували. Соромно цього не знати! Читайте регламент та вчіть матеріальну частину. Я завжди казав, що ви професійні бєздарі, і я це підтверджую", - сказав прем’єр-міністр.

До цього народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв розкритикував уряд за погано підготовлений бюджет.

"Я думаю, що цей бюджет – це вирок уряду, який його так підготував. Коли ми бачимо такий бюджет країни, коли ми не маємо можливості ознайомитися з суцільним текстом та зрозуміти, з чим вступає країна в 2017 рік… після цього, мені здається, всім зрозуміло, як такий бюджет буде виконуватися", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, у середу о 5 ранку Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2017 рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!