OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 2 грудня 2016, 19:00

Підвищення цін на алкоголь, зростання тарифів на електроенергію і російський газ в Європу в обхід України - головні новини за 2 грудня.

BREAKING! З суботи в Україні суттєво подорожчає алкоголь.

"Пекучою" буде роздрібна ціна для гурманів, які віддають перевагу віскі, рому та джину. Любителям горілки доведеться викласти за пляшку щонайменше 70 гривень. Стільки коштуватиме і найдешевше шампанське", - повідомляє ДФС.

Ціна на віскі, ром і джин зросте на 37 - 63% (до 750 грн за 1 л). Висловлюємо співчуття всім нашим читачам.

Реклама:

***

До речі, про алкоголь. Поспілкувалися з французьким виноробом з Шабо Крістофом Лакареном. 25 листопада вранці бульдозер заїхав на територію його господарства і в трьох різних місцях викорчував виноград.

Це вже не перший випадок, коли Лакареном намагаються перешкодити - на початку року він уже пережив наліт податківців, які звинуватили його в нелегальному виробництві і продажу алкоголю.

***

Тим часом прем’єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив тим, хто "кошмарить бізнес".

"Я не буду у них на підтанцьовці, - сказав Гройсман. - Контролюючі органи повинні перестати кошмарити бізнес, або мені доведеться оголосити їм війну. І, на жаль, таку війну вже оголошено".

***

І ще про підвищення. НКРЕ підвищила тарифи на тепло для бюджетників на 22%.

Тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) підвищено в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) - до 1224,72 грн/Гкал. У свою чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.

"У зв'язку зі зміною ціни на природний газ, тарифів на виробництво теплової енергії на власних ТЕЦ, АЕС, когенераційних установках, електроенергію", - йдеться в обгрунтовуючих частини рішення регулятора.

***

Тим часом, у грудні "ЛНР" можуть відключити від електроенергії.

Перед початком бойових дій борг ЛЕО за поставлену електроенергію перед державним підприємством "Енергоринок" становив лише 700 млн.

"Сьогодні борг нашого підприємства перед "Енергоринком" становить 4 млрд гривень. У той же час перед нами існує борг в 6 млрд гривень. Електроенергія продовжує надходити на непідконтрольну територію. Її ніхто не оплачує", - сказав директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай.

***

Президент України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда висловили обурення рішенням Єврокомісії, яке відкриває можливості для "Газпрому" збільшити обсяги постачання газу до Європи в обхід України.

"Україна та Польща були шоковані рішенням Єврокомісії від 28 жовтня 2016 року, яке відкриває можливості для "Газпрому" збільшити обсяги постачання газу до Європи в обхід України", - йдеться в спільній заяві президентів.

У цій заяві йдеться про те, що "рішення ЄК щодо газопроводу OPAL підриває стратегію енергетичної безпеки ЄС, створює загрозу для енергетичної безпеки країн Центральної та Східної Європи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!