ДТЕК Ахметова збільшив видобуток вугілля більш ніж на третину

П'ятниця, 2 грудня 2016, 16:45

Шахти енергокомпанії ДТЕК "Енерго" в листопаді поточного року виробили 2,9 млн тонн вугілля, що на 37% більше листопада 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, збільшення видобутку у порівнянны з жовтнем поточного року становить 5%. Всього за 11 місяців 2016 року компанія ДТЕК Енерго виробила 26,3 млн тонн вугілля.

"З початком похолодань теплоелектростанціях ДТЕК несуть підвищене навантаження і виробляють більше електроенергії для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України. Приріст видобутку вугілля на активах ДТЕК дозволяє задовольнити потреби ТЕС у паливі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що в рамках диверсифікації поставок палива компанія відвантажила на свої ТЕС 130 тисяч тонн газової марки вугілля з Польщі та 79 тисяч тонн антрациту з ПАР.

Як відомо, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

Читатйте також: Заплати Ахметову і друзям президента, або Формула з доходом на 24 мільярди

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: