"Нафтогаз" через "Турецький потік" скасував тендер "Укртрансгазу" на 4 мільярди

П'ятниця, 2 грудня 2016, 12:20

НАК "Нафтогаз України" не погодив закупівлю ПАТ "Укртрансгаз" послуг по реконструкції компресорних станцій (КС) "Ананьїв", "Задніпровська" і "Південнобузька" на суму понад 4 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НАКу.

"Нафтогаз", як єдиний акціонер "Укртрансгазу", має право попереднього узгодження здійснення угод, ціна яких перевищує 500 млн грн.

"Обладнання, яке планував закупити "Укртрансгаз" згідно із техніко-економічним обґрунтуванням проекту, призначалось і могло бути використане для реконструкції КС, задіяних тільки у транспортуванні газу в напрямку Туреччини і не могло використовуватись на інших компресорних станціях", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначили в НАК, зважаючи на домовленість між Росією та Туреччиною про реалізацію проекту "Турецький потік", який покликаний замістити транзит російського газу в Туреччину через територію України, така інвестиція є недоцільною.

Завершення будівництва "Турецького потоку", за заявою Міністра енергетики РФ Олександра Новака, заплановано до закінчення дії чинного контракту на транзит російського газу територією України, йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" рекомендував правлінню "Укртрансгазу" провести закупівлю універсального обладнання та відповідних робіт, які можуть бути використані для реконструкції компресорних станцій, що забезпечують транспортування газу в різних напрямках та не прив’язані до обладнання конкретного виробника.

Однак запропонована закупівля обладнання та робіт не є доцільною з огляду на прогнози РФ щодо припинення транзиту газу територією України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!