Націоналізація "Приватбанку": Мінфін випустить ОВДП на 116 мільярдів

Понеділок, 19 грудня 2016, 19:31

Міністерство фінансів в рамках націоналізації "Приватбанку" випустить облігацій внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 961 від 18 грудня 2016 року.

Кабмін постановив, що Міністерство фінансів придбає акції ПАТ КБ "Приватбанк" у повному обсязі за одну гривню.

Як наголошується, Міністерство фінансів візьме участь у додатковій капіталізації "Приватбанку" шляхом придбання акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості на суму, що не перевищує розміру мінімальної потреби в капіталі, розрахованої Національним банком.

Реклама:

Видатки на придбання зазначених акцій уряд постановив здійснити за рахунок коштів, передбачених Міністерству фінансів у бюджеті на його утримання.

Мінфіну доручено здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних із подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії "Приватбанку".

Також Мінфін має у тримісячний строк внести пропозиції щодо необхідності додаткової капіталізації "Приватбанку" за результатами проведеної міжнародно визнаною аудиторською компанією оцінки його фінансового стану.

Нагадаємо, Міністерство фінансів на Національний банк оцінюють потребу капіталу "Приватбанку" в 148 млрд гривень.

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку".

Читайте також: "Майже державний. Що буде з Приватбанком".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: