Євробонди "Приватбанку" рухнули на повідомленнях про bail-in

Понеділок, 19 грудня 2016, 18:30

Єврооблігації "ПриватБанку" впали в ціні після заяви міністра фінансів України Олександра Данилюка про примусову конвертацію боргу з цінних паперів в капітал банку (bail-in).

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані агентства Bloomberg.

За даними агентства, єврооблігації з погашенням в січні 2018 року о 19:00 впали у вартості на 38,33 процентних пункту (п. п.) - до 32,503% номіналу, з погашенням в лютому 2018 року - на 45,625 п.п., до 25,125% номіналу.

Прибутковість цінних паперів відповідно зросла до 158,137% і 186,577% річних.

Реклама:

У той же час суверенні єврооблігації відреагували на повідомлення про націоналізацію ПриватБанку зростанням котирувань уздовж кривої більш ніж на 1 п.п.

В авангарді зростання були папери з погашенням у вересні 2025 року, вартість яких підвищилася на 2,05 п.п. - до 93,2% номіналу. Їх прибутковість при цьому знизилася до 8,886% річних.

Як відомо, на брифінгу в понеділок міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що єврооблігації "Приватбанку" підлягають операціям bail-in.

Bail-in - механізм, який використовується при санації проблемних банків і передбачає або конвертацію депозитів в акції фінустанови, або переоформлення вкладів в спеціальний субординований кредит на поповнення капіталу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство фінансів України випустить перший транш облігацій на 43 мільярди для докапіталізації "Приватбанку".

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку".

Читайте також: "Майже державний. Що буде з Приватбанком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: