"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР підтримав рішення про націоналізацію "Приватбанку"

Понеділок, 19 грудня 2016, 11:46

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті заявив про рішучу підтримку рішення уряду України щодо "ПриватБанку", оскільки таким чином будуть захищені його вкладники - як приватні особи, так і підприємства.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, пише "Інтерфакс-Україна".

"Кроки, зроблені сьогодні урядом і Національним банком у співпраці з акціонерами, - це найреалістичніший спосіб забезпечити майбутнє банку і, зрештою, зміцнити усю банківську систему", - наводяться його слова в повідомленні.

Чакрабарти зазначив, що націоналізація системних банків допомогла багатьом розвиненим країнам захистити свою економіку під час світової фінансової кризи - і це абсолютно правильне рішення для України сьогодні.

"Я б також хотів наголосити, що у випадку ПриватБанку радниками уряду в управлінні банком виступатиме респектабельна західна компанія. ЄБРР, безумовно, також готовий запропонувати співпрацю в знаходженні оптимального рішення для ПриватБанку. Ми вже запропонували уряду скористатися нашим досвідом", - сказав глава ЄБРР.

Він також підтримав зусилля НБУ із реформування фінансового сектора країни і затвердження належного управління в цій сфері.

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку".

Реклама:

Нагадаємо, 16 грудня Кабінет міністрів України змінив процедуру націоналізації банків.

Читайте також: "Майже державний. Що буде з Приватбанком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!