У Криму з січня підвищать тарифи на комунальні послуги

Неділя, 18 грудня 2016, 11:54

В "Крименерго", "Вода Криму", "Кримтеплокомуненерго", "Кримгазмережі", а також муніципальному підприємстві "Київський житлосервіс" повідомили про підвищення тарифів на комунальні послуги в січні 2017 року.

Про це пишуть "Крим.Реалії".

Як пише видання, конкретних цифр в службах не уточнили, лише порадили звернутися з приводу звірки платежів в кінці січня.

Повідомляється, що підвищення тарифів торкнеться і пільгової категорії кримчан.

Реклама:

Як відомо, до липня 2016 року для них діяла колишня, українська, пільга по оплаті за утримання будинку та прибудинкових територій (квартплата), без обмеження самої загальної площі житла. З липня 2016 року, пільга зменшилася до 21 квадратного метра загальної площі квартири.

"З січня 2017 року в нас, швидше за все, буде, як скрізь у Росії - 18 квадратних метрів", - поінформувала працівниця "Київського житлосервісу".

Крім того, як пише видання,  окупаційна влада просить  жителів  максимально обмежити використання побутових нагрівальних приладів.

"З настанням холодів відбувається значне збільшення споживання електроенергії. Так, в години ранкового і вечірнього максимуму споживання перевищує 1300 МВт, що створює дефіцит в енергосистемі ", - пояснили в прес-службі Міненерго Криму.

За даними міністерства, в даний момент в теплозабезпеченні задіяні всі генеруючі об'єкти Криму, в тому числі і резервні автономні джерела живлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: