Міллер залякує європейських споживачів проблемами з транзитом

П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:40

Відмова України від закупівель російського газу до кінця зими створює ризики для транзиту на європейський ринок.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Це говорить про ті ризики, які існують для проходження транзиту через територію України. Україна на сьогоднішній день має проблеми з наявністю газу в підземних сховищах, вони закачали газу найменше за всю свою історію", - сказав Міллер, коментуючи заяву Києва про те, що Україна не буде до кінця зими закуповувати російський газ.

Крім того, відбір газу Києвом розпочався раніше, ніж осінньо-зимовий сезон, додав глава "Газпрому".

Реклама:

"Найголовніше, це те, що ми знаємо, скільки газу потрібно Україні в тому випадку, якщо настає період сильних морозів", - зазначив він.

За словами Міллера, попит на російський газ в Європі дуже високий.

"Він встановив абсолютний рекорд поставок добових на європейський ринок - 614 млн кубометрів. Таких обсягів не було. Звичайно ж, це додаткове навантаження на ГТС України. Тому такого роду заяви говорять про те, що ризики істотні для транзиту нашого газу для європейських ринків", - сказав він.

Як відомо, раніше Коболєв заявив, що "Нафтогаз України" не планує відновлювати купівлю газу в компанії "Газпром" до кінця опалювального сезону без підписання додаткової угоди.

Раніше повідомлялося, що домовленостей про укладення додаткової угоди до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" на тристоронніх переговорах за участю Єврокомісії досягти не вдалося.

Нагадаємо, Україна вже рік не імпортує газ з боку Російської Федерації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: